STRAIPSNIAI
Korėjos mokslininkai rado medžiagų, slopinančių COVID-19
Neseniai atliktas tyrimas atkreipia medikų bendruomenės dėmesį į teiginius, kad šaltalankių uogose esančios pieno rūgšties bakterijos gali sustabdyti naujojo koronaviruso plitimą, slopindamos jo energijos šaltinio, purino, veikimą.
Remiantis Ehwa Moterų universiteto Medicinos centro tyrimų grupės duomenimis, buvo patvirtinta, kad gerosios bakterijos, išgautos iš fermentuotų šaltalankių uogų, turėjo daug pieno rūgšties bakterijų (L. gasseri), kurios sumažina purino, energijos šaltinio, reikalingo naujojo koronaviruso mutacijai, veikimą.
Mokslininkų grupė, atlikdama eksperimentus su citokinais siekiat nuslopinti jų veikimą, ir taip pat su E. coli bakterijomis, sukeliančiomis šlapimo takų infekciją, rado pieno rūgšties bakterijas.
Mokslininkai, vadovaujami Urologijos katedros profesorės Yoon Ha-na, taip pat išsiaiškino, kad šaltalankių uogose gausu streptococcus thermophilus ir laktobacillus rhamnosus bakterijų, kurios turi tą pačią cheminę jungtį kaip ir COVID-19, taip pat turi įtakos ŽIV viruso baltymų veikimui. Mokslininkai taip pat patvirtino radę šaltalankių uogose devynis antioksidantus, šešis mineralus ir šešiolika amino rūgščių.
Taip pat Kinijos mokslininkų grupė, vadovaujama profesoriaus Ruan Jishou iš Nankai universiteto Tianjine, neseniai atrado, kad COVID-19 žmogaus kūne mutavo panašiai kaip Ebolos ir ŽIV virusai. Anot Kinijos mokslininkų komandos, naujasis koronavirusas sukuria išsišakojusius baltymus, kurie padeda išlikti žmogaus kūne. Išsišakojęs baltymas susisiekia su ląstelės membrana ir puola puriną, kad įgytų energijos dauginimuisi.
Korėja taip pat naudoja vaistus nuo AIDS gydydama pacientus, užsikrėtusius COVID-19 virusu, slopindama proteolitinių fermentų veikimą. Pavartojus Kaletra ir AIDS vaistus, per kelias dienas pacientų simptomai žymiai sumažėjo.
Profesorė Yoon tikisi, kad šaltalankių uogose esančios gerosios bakterijos, slopinančios purino veikimą, bus kaip papildomas gydymas siekiant sumažinti COVID-19 plitimą.
„Aš tikiu, kad gerosios bakterijos veiks kaip papildomas gydymas siekiant užkirsti kelią COVID-19 ir padės kitiems tyrimams, įskaitant cistitą ir hiperlipidemiją“, - teigė profesorė Yoon.
Gachono universiteto Lee Gil Ya Vėžio ir diabeto instituto profesorius Jeong Goo-bo taip pat teigė: „Tikiu, kad pieno rūgšties bakterijos, gautos iš augalų, gali būti efektyvios užkertant kelią COVID-19 plitimui, nes jos turi įtakos purino fermentų veikimui, kuris yra energijos šaltinis tokių virusų kaip ŽIV, hepatitas, Ebola ir COVID-19. “
Šaltinis http://m.koreabiomed.com/